EMPRESA

QUI SOM

Des de 1942 Dedicats al Món de la Distribució per a l’Hosteleria Des de Platja D’Aro

Marisch Cotcho SL es una empresa especialitzada en la venta i distribució de primeres marques de begudes i alimentació en la zona la Costa Brava Central.

 

Flota cotcho

HISTÒRIA

Cap els Anys 50

Per fer un bon retrat d’aquesta família, ens hem de remuntar a quan a la Vall d’Aro els turistes arribaven en comptagotes, pocs i de bona família buscant la tranquil·litat d’aquest racó de la Costa Brava, cap els anys 50.

Un cop superada la postguerra mes dura, la Vall d’Aro assoleix un protagonisme en el sector turístic gironí i català, amb el nucli de Platja d’Aro i S’Agaró com a clar referent.

Es llavors quan comencen a aparèixer els primers càmpings i hotels i s’obre un nou horitzó de negoci per a aquells que volen expandir allò que ja tenien entre mans.

Els besavis dels actuals propietaris (en Pitu i la Rosa) tenien una carnisseria a Cervià de Ter on fabricaven i venien begudes (taronjades, llimonades, sifons i gasoses). Amb visió de futur van decidir venir cap a Platja d’Aro, ja que disposaven de llicència per a la fabricació de begudes, i traslladar part del negoci a aquesta zona de la Costa Brava. Tanmateix, varen obrir el mateix negoci a Figueres, però per circumstàncies de la vida el varen traspassar i van concentrar els esforços a Platja d’Aro.

No va ser una qüestió d’atzar venir a aquesta població. L’àvia d’en Narcís era filla de Can Japet, una de les fondes de tota la vida, concorreguda per carros i diligències que anaven de Sant Feliu de Guíxols cap a Palamós o Palafrugell, ja que aquelles poblacions no hi arribava el trenet.

El Negoci, amb la Rosa i en Narcís al capdavant prospera i es va fent gran. Va ser aleshores quan varen comprar el primer camió. Aquest va ser un Ebro, un curiós camió fet amb peces de 10 camions diferents i amb rodes de tractor.

PRODUCTES D'ELABORACIÓ PRÒPIA

Can Cotcho

Els anys 70 a Can Cotcho, com se’ls coneixia de manera popular, ja elaboraven unes 300 caixes al dia amb 12 ampolles de litre per caixa (sifons i gasoses), uns 400 litres al dia. A banda de l’elaboració pròpia s’hi afegeix la representació de cerveses, sucs i aigua de Caldes.

La distribució creix amb volum i nous clients dels municipis propers. Es en aquests moments quan es deixa de fabricar i l’empresa es dedica exclusivament a la distribució de les begudes amb diferents marques conegudes (Casera, Cinzano, Trina, Vichy…)

El relleu del negoci va passar als seus fills fins a l’actualitat.

Però els records de la Rosa i en Narcís, la seva vida i algun sifó rescatat de les mans d’un àvid col.leccionista, els ajuden a recordar vells i bells temps i a compartir-los amb nosaltres, sempre orgullosos de la feina feta.